25.9.2015: Biela pastelka – mini hokejový turnaj a koncert potme

Pozývame Všetkých, ktorí by mali záujem zúčastniť sa na  podujatí Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska a jej hlavného zbierkového dňa piatok 25. septembra –  na námestí pri OC Eurovea bude náš program Bielej pastelky od 11.00 h.
Medzi jeho hlavné aktivity patria mini hokejový turnaj o 16.00 h a Koncert potme o 19.30 h. Kompletný program podujatia je

v prilohe

 

BIELA PASTELKA 2015 – mini hokejový turnaj i Koncert potme

 

Srdečne Vás pozývame na podujatie hlavných zbierkových dní verejnej zbierky Biela pastelka 2015, ktoré sa uskutoční

 

v piatok 25. septembra 2015 od 11.00 h na námestí pri OC Eurovea v Bratislave

Od 11.00 h do 19.00 h

  • prezentácia služieb a aktivít pre ľudí so zrakovým postihnutím
  • jazda na tandemovom bicykli, písanie Braillovho písma, chôdza s bielou palicou so Zuzanou Vačkovou, Tuli Vojtekom a ďalšími hercami divadiel Nová scéna a Astorka
  • hovoriaci stánok, stolný tenis pre nevidiacich
  • zbierka použitých okuliarov
  • preventívne vyšetrenia zraku

14.00 a 15.00 h ukážka výcviku vodiacich psov

16.00 – 19.00 h mini hokejový turnaj  s účasťou slovenských reprezentantov

  • komentuje Emil Šatan – otec reprezentanta Miroslava Šatana
  • spolukomentuje bývalý hokejový reprezentant a majster sveta z r. 2002 Richard Lintner
  • hrajú: Rasťo Pavlikovský a zástupcovia Európskej Univerzitnej Hokejovej Ligy Ľubomír Sekeráš a Jaroslav Straka

19.30 h Koncert potme – účinkuje Polemic

Moderuje Kristína Prekopová, speváčka a moderátorka

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční vo vnútorných priestoroch OC Eurovea

 

 

Návštevníkom ponúkneme aj bezplatné skríningové vyšetrenie zraku spočívajúce v 12 testoch rozdelených pre pravé a ľavé oko, s výsledkom zistenia refrakčného stavu očí, zorného poľa, kontrastnej citlivosti a farbocitu.

 

Záujemcovia budú môcť darovať nepoužívané okuliare do zbierky, ktorú s cieľom pomôcť ľuďom v núdzi realizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska  v spolupráci s Lions Clubs International.

 

Podporiť nevidiacich možno aj kúpou puku s podpisom Michala Handzuša z limitovanej edície Bielej pastelky za 9 € v pukomate umiestnenom v OC Eurovea v Bratislave alebo dražbou hokejových predmetov od Mariana Hossu, Zdena Cháru, Richarda Lintnera a ďalších hokejistov na www.bielapastelka.sk.

 

Záujemcovia o účasť v mini hokejovom turnaji, ktorý bude komentovať Emil Šatan, otec Miroslava Šatana, môžu svoje  4- členné tímy registrovať na adrese turnaj@bielapastelka.sk. Do každého tímu sa v hre zapojí jeden profesionálny hokejový hráč, ktorý doplní mužstvo. Bohatý program uzavrie Koncertom potme od 19.30 h skupina Polemic. Zvláštnosťou tohto koncertu bude, že diváci si ho vychutnajú so šatkami na očiach a aj Polemic odohrá časť vystúpenia so zakrytými očami. Diváci tak dostanú príležitosť zažiť si živý koncert bez zapojenia zraku, iba s využitím zostávajúcich štyroch zmyslov.

 

Ani tento rok nebudú chýbať informačné stánky Bielej pastelky v regiónoch: v piatok 25. septembra v Trnave, Rimavskej Sobote, Žiline, Martine, Poprade, Prešove a Košiciach, v sobotu 26. septembra v Nitre, Košiciach a Banskej Bystrici. Podujatie v OC Europa v Banskej Bystrici podporí osobnou účasťou aj ambasádor verejnej zbierky Biela pastelka 2015 Michal Handzuš, ktorý pomôže divákom lúštiť nadrozmernú krížovku.

 

Ďalšie informácie o zbierke na www.bielapastelka.sk alebo na Facebooku Bielej pastelky.

 

 

 

Aj vďaka verejnej zbierke Biela pastelka poskytuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska nevidiacim špeciálne kurzy priestorovej orientácie, chôdze s bielou palicou, sebaobsluhy či práce s počítačom. V piatok 25. septembra stretnete v uliciach 300 slovenských miest a obcí dobrovoľníkov s pokladničkami. Za príspevok vás odmenia spinkou s vyobrazením bielej pastelky. Pomôcť môžete už dnes zaslaním SMS s ľubovoľným textom v hodnote 2 € na číslo 820 alebo vkladom na účet zbierky 4030016204/3100.

 

Kontakt:

 

Ivana Potočňáková, manažérka pre fundraising ÚNSS

Tel.: 02/69 20 34 21, 0911 340 456

e-mail: potocnakova@unss.sk

www.unss.sk